Video (gedeelte) webinar ‘Hoogbegaafdheid’

Hieronder een gedeelte van het webinar met Fanny Cattenstart

Het hele webinar is vanaf nu te koop via de webshop. Tot het einde van dit jaar voor €3,95. (Je krijgt er naast het webinar ook een gratis MP3 versie bij die je overal kunt beluisteren.
Dus ga snel naar de webshop

 


Vanwege de vele vragen zijn niet alle vragen beantwoord.
2 Vragen zijn blijven liggen.

Hieronder beantwoord Fanny deze vragen alsnog:
Vraag: Loopt hoogbegaafdheid terug, als een kind niet wordt uitgedaagd of gezien wordt door de leerkracht?
Antwoord: Hoe dat hersentechnisch werkt, weet ik niet precies maar verbindingen die niet gebruikt worden, worden zeker niet beter. In het beste geval leert het kind niet veel. In het slechtste geval gaat de motivatie achteruit en dus de (denk)vaardigheden. Door verlies van competent gevoel gaat ook het zelfbeeld achteruit.
Het kind beland in een vicieuze cirkel van onderpresteren en verliest zichzelf.

Vraag: Kom je veel situaties tegen waarin school wel ziet dat kind slim is, maar er niet aan toe komt om te doen wat nodig is en ze beloven?
Ja, dat zie ik regelmatig. Scholen denken soms ook te weten wat nodig is maar hebben lang niet altijd voldoende kennis en ervaring. Ik wil het wel even vermelden dat naast de 3 methodische niveaus (in een reguliere school) die gegeven dienen te worden, het qua tijd lastig om meer te bieden als je daarin niet ondersteund wordt binnen school. Er zou meer formatie vrijgemaakt moeten worden zodat kinderen goed begeleid kunnen worden. Los daarvan denk ik dat leerkrachten soms meer kunnen doen dan ze denken, zeker als ze ouders om hulp vragen.
Er zijn ook leesmoeders voor de niveau groepen bijvoorbeeld. Je kunt ouders ook hierbij om hulp vragen.

 

Wanneer je het hele webinar + gratis MP3 in je bezit wilt krijgen, zodat je hem nog eens rustig kunt bekijken of beluisteren? Ga naar de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *