Over

Hoe ook jij die ouder kunt worden die je altijd al wilde zijn

Als je wilt ontdekken hoe je je kind kunt helpen met het oplossen van zijn problemen… dan ben je op het goede adres.

Als je wilt weten hoe je op een ontspannende manier ouder kunt zijn met meer vrijheid voor jou en je kind… dan ben je zeker op het goede adres.

Jij als ouder hebt het helemaal in je om die ouder te worden-die-jij-ooit-voor-ogen-had. Je bezit alle mogelijkheden en kwaliteiten.

Benut jij ze al optimaal?

Wat je moet weten is:

 1. Wat kinderen nu eigenlijk bedoelen met het gedrag dat ze je laten zien
 2. Hoe jij daar op een liefdevolle en opbouwende manier mee om kunt gaan om ze een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling
 3. Hoe het komt dat jij reageert zoals je reageert (en hoe je dat zelf in de hand kan hebben)

Als jij ontdekt wat je kind je eigenlijk willen vertellen met zijn gedrag en als jij daar op een goede manier mee omgaat, dan zul je merken dat:

 • Je band met je kind in korte tijd veel sterker wordt
 • Je op een eenvoudige manier met je kind kan communiceren zonder heen-en-weer-verwijten, zonder ergernissen, zonder frustraties
 • Straffen overbodig wordt
 • Niet alleen het geluk van je kind, maar ook dat van jou vergroot wordt
 • Je deze kennis en vaardigheden niet alleen bij je kind kunt toepassen, maar bij iedereen in je omgeving
 • Je relaties met de mensen om je heen verbeteren
 • Jij ook die ouder kunt worden die je altijd al wilde zijn!

Goede ouders weten hun kinderen op een liefdevolle, maar duidelijke manier te begeleiden door goede, maar ook door moeilijke tijden heen. En dat doen ze zonder hun kind te kwetsen, te kleineren. Zonder zich te ergeren, zonder continue het gevoel te hebben een politie-agent te zijn.

Gewoon door de ouder te zijn die jouw kind nodig heeft.

En ook jij kan zo’n ouder zijn!

Elke ouder wil dat zijn kind gelukkig is en kan pas zelf gelukkig zijn als zijn kind dat is.
Maar het valt niet altijd mee om je kind te helpen. Toch kunnen gemotiveerde ouders veel meer bereiken dan ze vaak zelf denken. Ze hebben het in zich om hun kind te helpen.

Jij hebt het in je om je kind te helpen!

Alleen ontbreken de juiste kennis en vaardigheden soms om dit voor elkaar te krijgen.
Vader of moeder zijn of juf of meester is ontzettend leuk! Maar alleen als je kinderen en jij lekker in je vel zitten!

Ik ben op onderzoek uitgegaan naar de beste manieren, naar de belangrijkste kennis, de effectiefste methoden van de beste mensen op dit vakgebied en van vele andere inspirerende mensen in dit land en in de rest van de wereld.
En ik blijf op onderzoek uitgaan om jou op de hoogte te houden en je verder te helpen, zodat ook jij de ouder kan worden die je wilt zijn!

Klinkt dat interessant voor jou? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang waardevolle informatie en tips

Iets meer over mij persoonlijk

Wie is dan Marlies Bras?

Marlies Bras

In 2007 ben ik begonnen met mijn praktijk voor Integratieve Kindertherapie. In 2012 is  daar  ‘Tread Softly’ bijgekomen.
Voordat ik mijn praktijk begon, werkte ik in het basisonderwijs in de binnenstad van Rotterdam.
In die tijd viel het me op dat sommige kinderen problemen hadden of gedrag ontwikkelden die ik niet kon verklaren.

 • “Waarom maakt hij de hele dag door dat geluid?”
 • “Waarom raakt hij iedereen die langskomt aan?
 • “Wat is de reden dat ze de hele dag conflicten heeft met de andere kinderen?”
 • En “Wat is de reden dat hij of zij dat nu uitgerekend hier bij mij doet?”

Daarnaast viel het me op dat er leerkrachten waren die hier bijna geen last van hadden en anderen ontzettend veel. Bij sommige leerkrachten gedroegen kinderen zich veel beter bij anderen: rustiger, gezelliger, socialer. Wat was hun geheim? Zij hadden blijkbaar door “hoe kinderen werkten”.
Ik besloot me daarin te gaan verdiepen.

 • Ik wilde weten wat kinderen nu eigenlijk bedoelden met hun gedrag.
 • Ik wilde weten wat ik kon doen om hen te helpen (en wat ik absoluut niet moest doen).
 • Ik wilde kinderen helpen met het oplossen van hun problemen.

Ik kwam bij de opleiding “Integratieve Kindertherapie” terecht, die gegeven werd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Daar leerde ik wat kinderen me eigenlijk wilden vertellen. Wat ze me eigenlijk duidelijk wilden maken. En wat ik kon doen om ze te helpen.

Daarna heb ik nog vele cursussen en korte opleidingen gevolgd in verschillende richtingen om me te verdiepen  in het antwoord op de vraag: “Wat bedoelen ze nu eigenlijk met wat de doen?”;  “Wat willen ze ons nu eigenlijk leren?” en “Wat kan ik het beste doen én wat kan ik het beste laten?”

Ik heb de eer gehad (en nog steeds gelukkig) om te werken met de meest getalenteerde en meest inspirerende, wijze mensen uit de omgeving die onnoemelijk veel kennis en vaardigheden bezitten en die dat allemaal met mij wilden (en willen) delen: de kinderen zelf.

Zij leerden mij wat zij ons volwassenen nu eigenlijk probeerden duidelijk te maken met met hun gedrag. Wat ze bedoelden. En wat ze van ons nodig hebben.
Zij konden me op een indrukwekkende, soms humorvolle en soms hartverscheurende manier vertellen hoe wij volwassenen de plank af en toe volledig misslaan. Hoe wij het voor elkaar krijgen om het keer op keer weer te kunnen verprutsen én… hoe zij ons keer op keer met veel geduld weer nieuwe kansen geven om opnieuw te leren en het opnieuw te proberen.
Sommige kinderen maakten me dit duidelijk in hun spel, andere via creatieve activiteiten en weer anderen vertelden me dit gewoon in woorden. Maar stuk voor stuk hebben ze mij geholpen om de puzzel completer te krijgen. Of eigenlijk… om mijn door mijzelf gecreëerde puzzel weer af te breken.
Zij hielpen mij om al die grote mensenkennis die wij volwassenen zo belangrijk vinden in een wat ander perspectief te zien. Wat simpeler, zonder al die onzinnige ingewikkelde dingen die wij volwassenen erbij bedacht hebben.
Zij leerden mij om al die grote mensenvaardigheden die volgens diezelfde grote mensen onmisbaar zijn (en waar wij volwassenen de wereld mee denken te redden) af en toe aan de kant te durven zetten…zodat we gewoon weer eens kunnen doen wat we eigenlijk moeten doen: leven en genieten!

Die kennis die zij mij hebben gegeven (en die zij mij nog elke dag geven) zal ik met jullie delen.

En voor al die grote mensen die nog niet overtuigd zijn dat wat onze kinderen ons leren ook echt klopt.
Voor al die grote mensen die toch ook graag de mening en visie van volwassen geleerden willen lezen of horen. Voor díe grote mensen zal ik naast wat die echte deskundigen mij vertellen me ook baseren op volwassen deskundigen. (Die eigenlijk simpelweg bevestigen dat wat onze kinderen ons al jarenlang proberen duidelijk te maken!)

Loading Quotes...