Hoe jij binnen enkele minuten misschien wel 20x meer kan onthouden dan nu

1592653589793238462643383
2795028841971693993751058
2097494459230781640628620
8998628034825342117067982

Wat zeggen deze cijfers je?
Waarschijnlijk niet zoveel.
Begrijpelijk ook!
Deze cijfers zijn na 3,14 de eerst volgende 100 cijfers van pi achter de komma.
100 getallen die ik inmiddels zonder veel inspanning op kan noemen.
(En met een klein beetje inspanning zou ik de volgende 100 er ook zo bij kunnen leren.)
Niet dat het heel zinvol is om de eerste 102 of 202 decimalen van pi op te kunnen dreunen.
Ik heb in mijn dagelijkse leven niets aan deze cijfers.
Waar ik wel heel veel aan heb, is aan de strategie waarmee ik al deze getallen moeiteloos kan onthouden.
Ik wilde dat ik deze strategie 30 jaar eerder had geleerd. Dat had mij een heleboel moeite bespaard tijdens mijn schooljaren.

Sommige mensen beweren dat ze slecht zijn in onthouden.
Dat is een vergissing.
Het enige dat er vaak aan de hand is, is dat je een belabberde strategie gebruikt.
Wanneer je je strategie door een effectievere vervangt, blijkt dat je van het ene op het andere moment opeens goed bent in onthouden.
Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel ieder mens (jong of oud) met gemak de eerste 100 cijfers van pi achter de komma kan onthouden. Sterker nog: Ik kan de eerste 20 getallen binnen een paar minuten aan vrijwel elk kind (met enige kennis van cijfers) leren. Het mooie is: Ik kan ze ook leren hoe ze dit over drie weken nog kunnen reproduceren.
Jij kunt dat ook leren.
En jij kunt dit ook aan kinderen leren!
Het enige dat nodig is, zijn dus effectieve strategieën om iets te onthouden of om iets te leren.

En…..
Heel toevallig verzorgen Fanny Cattenstart, Marieke Groenewold en ik vanuit overbegaafdgesproken daar op 14 februari een online masterclass over de meest effectieve manier van leren en onthouden.

Binnen 2 uur leren wij je talloze strategieën en geven we je tips die je kunt gebruiken om zelf effectiever te kunnen leren en onthouden. Maar belangrijker nog: Je leert hoe je dit aan kinderen kunt leren, zodat je eigen kinderen (of de kinderen uit je klas) stukken effectiever kunnen leren!
Je kunt deze online Masterclass gewoon van achter je eigen computer volgen.
Kun je niet op dit tijdstip? Geef je dan alsnog op. Na afloop ontvang je namelijk de opnames en de strategieën en tips van de masterclass in je mailbox! Dan kun je de masterclass op je eigen tijdstip bekijken! (Klik hier voor meer informatie over onder andere kosten en tijdstip.)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *