Laten we het over één van de meest irritante geluiden hebben.
Beeld je eens in dat je voor een groot schoolbord staat.
Zo’n ouderwets krijtbord.
En stel je nu voor dat je daar met al je 10 vingernagels overheen krast?
Beeld je dat eens helemaal in:
Zie het schoolbord.
Voel hoe je vingers erheen bewegen.
En voel hoe ze het krijtbord raken en hoe ze naar beneden krassen.
Hoor hoe het klinkt.
Wat gebeurt er met jou van binnen?
Grote kans (wanneer dit ook in jouw top 10 van walgelijke geluiden staat) dat je hier kippenvel van krijgt, of zelfs erger, dat je er misselijk van wordt. Gek eigenlijk, want kijk eens goed om je heen.
Staat er een schoolbord voor je?
Kras jij daadwerkelijk met je vingernagels ergens over heen?
Ik denk het niet!
Blijkbaar werkt het dus zo, dat wanneer wij ons iets indenken of inbeelden, we gevoelens op roepen alsof iets op dat moment echt gebeurt. Zo hoef je maar één keer getuige te zijn van een nagelkrassende actie over een schoolbord, om daar de rest van je leven van te gruwen.
Maar we kunnen dit mechanisme natuurlijk ook in ons voordeel gebruiken!
Zo snel als ons brein gevoelens neerplant van situaties die wij ons inbeelden, zo snel kunnen we er ook weer van af komen!
- Waar in je lijf voelde je net het griezelige of vervelende gevoel?
(Wanneer dat gevoel weer weggeëbt is, roep het dan gewoon weer even op, door je dat schoolbord weer voor te stellen waar je met je tien nagels overheen krast). - Pak dat gevoel uit je lijf. Doe gewoon alsof je dat gevoel er ,hup, uitrukt.
- Gooi het gevoel zo hard je kan het raam uit!
Voelt dat beter?
Vrijdag 27 januari ga ik tijdens de online training ‘Spelen met gevoelens. Nlp technieken voor kinderen’, veel meer vertellen over dit principe van gevoelens oproepen en hoe je daar op een slimme manier gebruik van kunt maken om nare gevoelens te stoppen en te vervangen door veel fijnere gevoelens.
Je kunt tijdens deze training een aantal van deze technieken zelf ervaren. Vervolgens ga ik stap voor stap uitleggen hoe de technieken in elkaar zitten, zodat je ze na de training direct zelf kunt toepassen.
(Mocht je er morgenochtend niet bij kunnen zijn, maar wel mee willen doen? Meld je dan alsnog aan. Je krijgt na afloop namelijk de opname en de technieken in je mailbox!). En natuurlijk kun je achteraf nog vragen stellen via de mail. Je kunt je tot donderdag 26 januari 00.00 uur aanmelden.
Ben je er ook bij? Meer informatie over de online training en over de kosten vindt je hier.
27 januari 2017: Online verdiepingstraining: NLP technieken voor kinderen